Declaratii

Declaratiile autentice notariale sunt necesare la diferite instututii, autoritati, instante judecatoresti etc.

Printre cele mai frecvente sunt:

  • Declaratiile necesare infiintarii unei societati: declaratia administratorului si/sau a asocitilor, declaratiile de nesuprapunere sediu firma,
  • Declaratiile privind acordul parintilor de calatorie a minorului in afara tarii.

La iesirea din tara a minorului neinsotit de parinti sau insotit doar de catre unul dintre parinti, acesta va trebui sa prezinte la vama din Romania o declaratie a parintilor/ a celuilat parinte sau a tutorelui- dupa caz, prin care sa se exprime acordul expres al acestuia, cu precizarea destinatiei si a perioadei de sedere.

Ca si noutate legislativa, parintii isi pot exprima acordul pentru ca minorul sa poata calatori in strainatate insotit de celalalt parinte pentru o perioada de maxim 3 (trei) ani, fara a mai fi necesara precizarea destinatiei si a perioadei de sedere.

Acte necesare (vor fi prezentate in original la semnare): certificatul de nastere al minorului, pasaportul minorului, cartile de identitate ale parintilor si/sau al persoanei insotitoare, precum si pasaportul persoanei insotitoare.

Nota:

Nu uitati ca este obligatoriu sa se prezinte la vama cazierul judiciar al persoanei insotitoare, daca aceasta nu este unul dintre parinti. (necesar inclusive pentru bunici)

  • declaratii privind bunuri mobile sau imobile, referitoare la persoane, privind diferite situatii de fapt, necesare la divort, privind statutul civil al persoanei, de acceptare sau de renuntare la succesiune, de notorietate, privind valorificarea unor drepturi prevazute de legi speciale, pentru acordarea de burse, rechizite sau alte ajutoare banesti etc.